Нужни продукти
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 малка лъжичка сода
2 ванилии
2 яйца
брашно колкото поеме
мармалад
течен шоколад
смлени орехи
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Замесваме тесто от продуктите и след това с чаена лъжичка гребваме от тесто и оформяме жълъд.
Оформените с лъжичката жълъдчетата се пекът на умерена фурна. След като се опекат едната част се намазва с мармалад и се слепва, с другата част, след това се топят в разтопен течен шоколад до половината на слепеното жълъдче, след това се топи в смлени орехи и така останалите по същия начин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти