Нужни продукти за пазаруване

500 гр сварена агнешка карантия
1 чаена чаша ориз
3 средно големи глави кромид лук
2 сухи пиперки
1 домат- пресен или от консерва
1 кафена чашка олио
сол на вкус
чубрица
черен пипер
червен пипер
сух джоджен
девисил
За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 лъжици брашно
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 10 минути
общо 70 минути

Стъпки

Изсипете олиото в дълбока тенджера, загрейте го и в него запържете нарязания лук, а след него и нарязаните пиперки и домата. Сложете нарязаната карантия и посолете. Отново запържете в продължение на десетина минути, като бъркате непрекъснато. Добавете ориза, наръсете с червен пипер, разбъркайте няколко пъти и след това налейте водата. Подправете с изброените подправки, разбъркайте добре сместта и я изсипете в дълбока тава. Сложете ястието в гореща фурна, печете около 20 минути, след което намалете градусите на 180 и оставете дроб сърмата във фурната до пълното и приготвяне. Залейте с разбърканите яйца, мляко, брашно и сол. и запечете.

Mнения на кулинари

добави коментар