Белгийски вафли с мая (тип Гофрети)
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    125 гр. брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 щипка Сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 жълтъка                                       
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 пак. суха мая                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    150 мл. леко топло мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    65 гр. меко Масло                                        
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ванилия                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 гр. захар                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                80
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                110
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Всички продукти се омесват на гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло около 45-60 мин да втаса.
През това време:
2 белтъка и 1 ванилия се бият на твърд сняг и се добавят внимателно към втасалото тесто.
Пекат се (около 8 парчета излизат) в автомат за гофрети и се поръсват с пудра захар.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            
            
                
                26.11.2009 г. 12:45            
            
        
        браво Емо, браво Цолов
Подобни рецепти
                            
готина рецепта