Нужни продукти за пазаруване

2 големи яйца
2 ч.ч. брашно
1 1/3 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. растително олио/мазнина
1 с.л. захар
4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 45 минути
общо 75 минути

Стъпки

Загрейте уреда за гофрети (ако нямате в някакъв друг уред)
Разбийте двете яйца в голяма купа, добавете и другите съставки, при което разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Излейте 2/3 от сместта в уреда. Печете 5 мин. или докато приключи изпарението.
Отстранете внимателно получената "вафла".
Процедирайте по същия начин и с останалата част от сместа.
Сервирайте вафлите, залети със сироп, топинг, шоколад или сметана.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
05.08.2012 г. 21:33 Полезен 53

Искам само да попитам дали това е точното количество на бакпулвера - 4 чаени лъжици? Защото ми се се трува доста. При положение, че едно пакетче го дават за 500 г. брашно?!

sharli_la коментира

21.08.2011 г. 14:03 Полезен 50

Брашното и млякото трябва да са в еднакви пропорции, защото иначе тестото става много гъсто.

Деси коментира

Подобни рецепти