Боба трябва да е накиснат от вечерта във вода.

Нужни продукти
500 гр боб
пресен джоджен
чубрица
червен пипер
черен пипер
2 глави лук
2 с.л. брашно
олио
сол
подготовка 15 минути
готвене 120 минути
общо 135 минути
Стъпки

Боба се сварява за 10 минути на котлона и изхвърля се водата. Пресипва се боба в гювеча и се налива повече вода, вари се на тих огън, когато се свари, се слага нарязания магданоз, чубрицата, черния пипер и солта. Отделно се запържва лука с брашното и червения пипер. Прибавя се към боба накрая.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
19.03.2010 г. 09:21 Полезен 8

Мисля още утре да го пробвам имам усещането че ще стане много сполучливо.

Пламен от Плевен коментира
21.09.2009 г. 22:08 Полезен 48

Още по-вкусно ще стане, ако се добавят 2-3 моркова, нарязани на колелца, 1-2 червени чушки, десетина скилидки чесън, няколко ситно нарязани листа от целина. А чубрицата да е ронена.

Катарина коментира
Подобни рецепти