Бухтите на хриси
Нужни продукти
2 1/2 ч.ч. брашно
3 яйца
1 ч.ч. кис. мляко
1 1/2 ч. ч. растително масло
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1/2 ч.ч. пудра захар за поръсване
1 брой ванилия
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
От пресятото брашно, яйцата, солта и киселото мляко, в което е разтопена содата, пригответе средно гъста смес.
Сместа с помощта на лъжица, която непрекъснато се топи в мазнина, се изсипва в гореща маслена баня.
Тестото увеличава обема си по време на пържене най-малко 2 пъти. Горещите бухти се поръсват с пудра захар.
БОН АПЕТИ !!!
Mнения на кулинари
добави коментар
17.10.2009 г. 13:32
Направих ги и станаха много хубави.Вътре не останаха изобщо сурови.
14.09.2009 г. 08:39
Не остсвст ли малко сурови в средата. На мен ми остават сурови
Подобни рецепти
страхотни са! към тестото може да се добавят 2с.л. захар, а ако сте надценили възможностите на семейството-това,което остане залейте със захарен сироп.