Ценовски гювеч
Нужни продукти
1 кг. картофи
4-5 настъргани домата
500 гр пилешко месо
сол
олио
чубрица
червен пипер
черен пипер
1 с.л. брашно
2 глави лук
1 морков
2 чушки
1 ч.ч. грах
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Запържва се лука до златисто. Прибавят се морковите чушките и картофите, после се слага брашното, подправките, доматите и граха. На дъното на гювеча се поръсва олио, нарежда се месото, а отгоре се изсипва запържената смес.
Долива се с вода да се покрие всичко. Пече се на 280 градуса за 1-2 часа.
Mнения на кулинари
добави коментар
11.10.2010 г. 23:10
ако моjеш да готвиш ще моjеш и да прецениш количеството продукти а брашо се слага за платнос на соса
23.09.2009 г. 15:30
Не ми харесва. Рецепта надве-натри. От кое по колко, не става ясно. Много картофи, че и брашно, на всичкото отгоре. То пък за какво е? Картофите имат достатъчно нишесте, което да сгъсти ястието. Но това е въпрос на вкус, все пак.
Подобни рецепти
абе това момиче мн вкусно готви готви бе :))))