Нужни продукти
800 гр. череши
800 гр. вода
150 гр. захар
40 гр. нишесте
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Изчистете 800 гр. череши и ги пасирайте.
През марля отцедете сока и го сложете в хладилника.
Месото от черешите заливаме с 800 гр. вода и слагаме да заври.
Като водата кипне, прецеждаме и към останалата отвара добавяме 150 гр. захар.
Слагаме отново на котлона и като кипне отново, наливаме 40 гр. нишесте, разтворено в малко от сока от черешите.
Бъркаме непрекъснато докато сместа се сгъсти и тогава наливаме охладеният сок от хладилника.
Разбъркайте всичко добре, след което изливайте кисела в формички.
Черешовият кисел можете да сервирате охладен и украсен с пресни плодове, сладолед или сметана.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти