Нужни продукти

800 гр. череши
800 гр. вода
150 гр. захар
40 гр. нишесте
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 15 минути
общо 35 минути

Стъпки

Изчистете черешите и ги пасирайте.
През марля отцедете сока и го сложете в хладилника, а месото заливаме с водата и слагаме да заври.
Като кипне, прецеждаме и към тази отвара слагаме захарта.
Слагаме отново на котлона и като кипне отново, наливаме разтвореното в малко сок нишесте.
Бъркаме непрекъснато докато се посгъсти и тогава наливаме сока от хладилника.
Като разбъркаме, изливаме кисела във формички. Може да сервираме охладен и украсен с пресни плодове, сладолед или сметана.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти