Джолан по македонски
Нужни продукти
2 бр. свински задни джоланчета
1 кг. дребни лукчета
2 глави чесън
1 дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
5-6 зърна бахар
1 1/2 кг. картофи
сол
1 с.л. червен пипер
подготовка
30
минути
готвене
180
минути
общо
210
минути
Стъпки
Измиваме месото и го слагаме в глинен съд с капак.
Измиваме чесъна и го разделяме на силидки и с люспите, го слагаме при месото.
Добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, обелените лукчета, черния и червен пипер, бахара, дафиновия лист и сол на вкус.
Заливаме с 2 ч.ч. вода, слагаме капака и печем на силна фурна докато заври, след това намаляваме на умерена за 3 часа.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти