Нужни продукти
1 ч.ч. чаша брашно
1/2 ч.ч. чаша олио
1 ч.ч. чаша вода
5 яйца
За крема:
1 л прясно мляко
300 гр захар
5 яйца
4 с.л. брашно
ванилия
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

В дълбок съд се завира водата с олиото след което се прибавя брашното и се бърка докато тестото започне да се отделя от съда. Сваля се от котлона и се чака да изстине сместа.
Когато изстине се прибавят едно по едно яйцата.
В намазана с олио тефлонова тава се правят розички с шприц.
Пекат се на 200 градуса.
При печенето те се надуват и стават кухи ,така че при пълненето им няма нужда да се разрязват.
Пълненето става с помощта на шприц,
а лично аз използвам спринцовка.

800 мл прясно мляко се кипва със 150 гр захар. Яйцата се разделят, жълтъците се бъркат със 100 гр захар до побеляване, добавя се брашното и 200 мл мляко и ванилията.
Тази смес се изсипва по малко, като се бърка постоянно в отстраненото от котлона мляко.
Пак се слага на слаб котлон, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато кипне.
Сваля се от котлона и от време на време разбъркваме. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 50 гр захар, разбъркваме.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
17.05.2010 г. 00:02 Полезен 1

При вареното тесто, яйцата се слагат едно по-едно но не се слага следващото яйце докато тестото не е поело изцяло предишното яйце.

Любомир Ангелов коментира
16.05.2010 г. 19:26 Полезен 1

този пит пак сготвихме еклери но не се надуха никакви!

dilek коментира
17.04.2010 г. 14:57 Полезен 0

маи 6те станат наистина вкусни

emiliq коментира
10.04.2010 г. 14:46 Полезен 0

с мама сте опитаме как стават тези еклери сигурно сте станат вкусни!!! ммммм м! маъ на истина сте станат вкусни!!!

dilek коментира
Подобни рецепти