Нужни продукти
1 ч.ч. чаша брашно
1/2 ч.ч. чаша олио
1 ч.ч. чаша вода
5 яйца
За крема:
1 л прясно мляко
300 гр захар
5 яйца
4 с.л. брашно
ванилия
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

В дълбок съд се завира водата с олиото след което се прибавя брашното и се бърка докато тестото започне да се отделя от съда. Сваля се от котлона и се чака да изстине сместа.
Когато изстине се прибавят едно по едно яйцата.
В намазана с олио тефлонова тава се правят розички с шприц.
Пекат се на 200 градуса.
При печенето те се надуват и стават кухи ,така че при пълненето им няма нужда да се разрязват.
Пълненето става с помощта на шприц,
а лично аз използвам спринцовка.

800 мл прясно мляко се кипва със 150 гр захар. Яйцата се разделят, жълтъците се бъркат със 100 гр захар до побеляване, добавя се брашното и 200 мл мляко и ванилията.
Тази смес се изсипва по малко, като се бърка постоянно в отстраненото от котлона мляко.
Пак се слага на слаб котлон, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато кипне.
Сваля се от котлона и от време на време разбъркваме. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 50 гр захар, разбъркваме.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти