Нужни продукти
500 гр вода
250 гр брашно
125 гр масло
7 яйца
щипка сол
подготовка
45
минути
готвене
50
минути
общо
95
минути
Стъпки
Водата се кипва и се слага солта и маслото, сипва се пресятото брашно и се бърка с дървена лъжица на огъня, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда, маха се от огъня и като поизстине се слагат яйцата, едно по едно като постоянно бъркаме.
С лъжичка или шприц правим купчинки върху тава намазана с мазнина на по големи разстояния. Печат се на умерена фурна. Когато се зачервят, фурната се изключва и остават в нея, но отворена 5-10 мин., ако се извадят веднага ще спаднат. Режат се на две и се пълнят с крем.
Mнения на кулинари
добави коментар
19.03.2011 г. 17:33
много е вкусно
09.04.2010 г. 18:40
много стават вкусни еклерите!!!
Подобни рецепти
много е вкъсно. просто нямам дъми