Горски гювеч
нужно време
130 минутипорции
3-4трудност
- -сготвиха
2
Нужни продукти
750 гр. агнешко (овнешко, телешко) месо
100 гр. мазнина
150 гр. кромид
500 гр. червени домати
300 гр. гъби
500 гр. пиперки
4-5 бр. лютиви пиперки
100 г. ориз
1 гл. чесън
чубрица
копър
магданоз
сол на вкус
подготовка
90
минути
готвене
40
минути
общо
130
минути
Стъпки
Месото се нарязва на дребни парчета и се запържва в сгорещената мазнина, заедно със ситно нарязания кромид лук, след което се задушава с част от нарязаните на дребно червени домати, залива се с бульон или топла вода и се вари на умерен огън, докато омекне.
Тогава се прибавят нарязаните на ивички гъби и пиперки, целите лютиви пиперки, обелените скилидки на чесъна и сол на вкус.
След 15-20 минути се прибавят оризът и останалите домати, нарязани на кръгчета. Ястието се залива с малко вода и се доварява на тих огън. Поръсва се със ситно нарязаните чубрица, копър и магданоз и се поднася.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти