Агнешки шиш кебап по Каракачански
ЗА
рецептата
Може да го печете и на фурна с грил. Може да сложите и повече месо.
Нужни продукти
1 кг агнешко месо (от бутчето)
50 гр. масло
1 пакет агнешки комплект
1 агнешко було
1 кг агнешки чревца
черен пипер
червен пипер
сол
Нужно Време
подготовка
120
минути
готвене
90
минути
общо
210
минути
Стъпки
Месото се нарязва на средни парчета. Черният дроб, бъбреците, сърцето и др. субпродукти се измиват и се нарязват на парчета.
Всичко се посолява със сол, черен и червен пипер и се обърква. Приготвя се шиш, на който парчетата се нанизват последователно: месо, дроб, месо, бъбрече, и така до свършване на продуктите (може на няколко броя шишове).
Отгоре шишът се обвива в булото, след това се навива и 1 добре измито черво (завържете го, за да не се развие).
Поръсва се с разтопено масло и се пече над хубава жар, като се върти внимателно, докато се опече добре.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти