Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Може да го печете и на фурна с грил. Може да сложите и повече месо.

Нужни продукти
1 кг агнешко месо (от бутчето)
50 гр. масло
1 пакет агнешки комплект
1 агнешко було
1 кг агнешки чревца
черен пипер
червен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 120 минути
готвене 90 минути
общо 210 минути
Стъпки

Месото се нарязва на средни парчета. Черният дроб, бъбреците, сърцето и др. субпродукти се измиват и се нарязват на парчета.

Всичко се посолява със сол, черен и червен пипер и се обърква. Приготвя се шиш, на който парчетата се нанизват последователно: месо, дроб, месо, бъбрече, и така до свършване на продуктите (може на няколко броя шишове).

Отгоре шишът се обвива в булото, след това се навива и 1 добре измито черво (завържете го, за да не се развие).

Поръсва се с разтопено масло и се пече над хубава жар, като се върти внимателно, докато се опече добре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти