Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    450 г малки млади гъбки                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    40 г краве масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 резена бекон със сланина, нарязани на много ситно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 скилидки чесън-счукан                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    25 г галета                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л нарязан на ситно магданоз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    млян черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л лимонов сок                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    лимонови резенчета за украса                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    магданоз за украса                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                5
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Подсушете гъбите и ги нарежете на половина, ако са големи. Разтопете маслото в тиган, запържете гъбите за 3 мин. докато покафенеят.
Смесете бекона, чесъна, галетата, магданоза и подправките и наръсете гъбите. Пържете без да захлупвате, на много тих огън около 10 мин. като често разбърквате.
Добавете лимоновия сок и малко подправки, ако е необходимо. Поднесете веднага с украса от лимонови резени и магданоз.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти