Нужни продукти
450 г малки млади гъбки
40 г краве масло
2 резена бекон със сланина, нарязани на много ситно
3 скилидки чесън-счукан
25 г галета
2 с.л нарязан на ситно магданоз
сол
млян черен пипер
1 с.л лимонов сок
лимонови резенчета за украса
магданоз за украса
подготовка
5
минути
готвене
15
минути
общо
20
минути
Стъпки
Подсушете гъбите и ги нарежете на половина, ако са големи. Разтопете маслото в тиган, запържете гъбите за 3 мин. докато покафенеят.
Смесете бекона, чесъна, галетата, магданоза и подправките и наръсете гъбите. Пържете без да захлупвате, на много тих огън около 10 мин. като често разбърквате.
Добавете лимоновия сок и малко подправки, ако е необходимо. Поднесете веднага с украса от лимонови резени и магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти