Нужни продукти
1-2 шепи зелен фасул
3-4 глави лук
2 бр. кренвирша
4 бр. яйца
30 гр. масло
1 чл. чубрица
сол
червен пипер на вкус
подготовка 40 минути
готвене 15 минути
общо 55 минути
Стъпки

Фасулът се нарязва и се сварява за около 15-20 мин. Лукът се нарязва на дебели полумесеци. Запържва се за 10-15 мин. на тих огън в предварително загретите, масло и олио, като от време на време се разбърква.
Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта, задушеният фасул. Разбърква се и се задушава още 2-3 мин. на тих огън.
Готовата смес се разпределя в гювечетата, във всяко се оформя кладенче, в което се счуква по едно яйце. Поръсва се с червен пипер.
Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се забули. Може да се поднесе с люта чушка или поръсено с кашкавал

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти