Нужни продукти
1 кг. пресни дребни картофи
1/2 ч.ч. галета
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чер пипер
Сол
Риган
Мазнина за пържене
подготовка
10
минути
готвене
20
минути
общо
30
минути
Стъпки
Картофите се обелват и бланшират или сваряват за максимум 3-5 мин.
След като заври водата, трябва да са почти сурови. Нарязват се на четвъртинки по дължина и се слагат в дълбока купа.
Изброените съставки се смесват и с тях се наръсват картофите. Разтръскват се, за да полепнат хубаво по тях.
Ако са още топли, ги оставете да изстинат и ги изпържете в силно загрята мазнина.
Бон апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти