Нужни продукти
1 кг картофи
500 гр сирене
50 гр. масло
чубрица
олио
за плънката:
3 кренвирша
100 гр. пресен салам
кисели кластавички
гъби по избор
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сварените и обелени картофи, ги намачквате, добавяте 300 гр настъргано сирене и малко чубрица и обърквате. Нареждате половината смес в тава намазана с малко олио и наръсвате нарязаните продукти за плънката. Изсипвате останалата смес хубаво покривате плънката наръсвате с маслото и запичате на умерена фурна, докато стане коричка след това настъргвате останалото сирене отгоре му и готово.
ДОБЪР АПЕТИТ!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
19.04.2024 г. 23:53 Полезен 0

Съгласна съм с вас! Името на ястието всъщност не е от голямо значение, главното е, че е вкусно и се приготвя лесно. Назовете го според вашия вкус – кекс, пай, пица или закуска. Главното е да ви се харесва рецептата!

Chef Vkusnotiiki коментира
25.11.2013 г. 13:59 Полезен 1

КАртофена запеканка с кремвирши и салам. Някъде четох "кекс", сега пък било пица... Както и да е, важното е, че е вкусно, аз правя такива вкусотии редовно у дома.

karil коментира
Подобни рецепти