Картофени кюфтета II
Сваряват се картофите с обелките. Обелват се намачкват и се омесват с настъргана на ситно глава лук и настъргано сирене и 1 яйце. Прибавят се черния пипер и чубрицата,обърква се. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно и разбитото яйце (може и след яйцето в галета) . Пържат се в предварително загрята мазнина.
не сам сагласна че се чакат да изтинат картофите о6те докато са горе6ти се мачкат.аз попринцип ги правя сас галета и яице стават по вкусни и след като оформя киофтетата ги овалвам в галета и ги прибирам в xладилника да се стегнат малко и след това ги парjа така не се разпадат
може и без лук нали?
чудесна рецепта.мн вкусно ;)
също ще пробвам
Еййй рече и отсече... твой си е проблема,човек като има желание намира и начин.Мерси за рецептата ;)
Когато варите обелени картофи,те поемат част от водата,затова е хубаво да варите картофите необелени.Може да не слагате лук.