Картофи по шведски
Нужни продукти
6 средни картофи
150 гр краве масло
4 с.л. пилешки бульон(сух)
смлян черен пипер
подготовка
40
минути
готвене
37
минути
общо
77
минути
Стъпки
• Картофите се сварявят за 20 минути с обелката.
• Обелват се и се нарязват на филийки с дебелина ~ 1 см.
• В тигaн се разтопява маслото, прибавя се пилешкият бульон, черен пипер и се оставя на котлона, докато не се получи еднородна смес (1-2 минути).
• В тава се нареждат картофите, отгоре се поливат със сместа от тигана.
• Формата се покрива с фолио.
• В предварително загрята фурна на 200 градуса, се пече около 25-30 минути, след което се маха фолиото, и се пече още 5-7 минути (зависи от фурната Ви) до златист цвят.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Пилешкиа болион в колко вода се разствариа?