Кашкавал пане по сицилиански
Нужни продукти
500 гр. кашкавал
2 бр. яйца
2 ч.ч. грис
1 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. босилек
1/4 ч.л. червен пипер
гранулиран чесън на вкус
черен пипер на вкус
олио за паниране
брашно за овалване
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
1. Охладеният кашкавал се нарязва на филийки, които се изплакват със студена вода. Овалват се в брашно, като излишното, добре се изтръсква. Потапят се в добре разбитите яйца.
2. Грисът се разбърква с подправките и кашкавалените филии се овалват в него. Пържат се в добре нагрято олио. Изваждат се върху чиния със салфетка която да поеме излишната мазнина.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти