Кебап по шопски
лесно, тежко, зимно и вкусно
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг свинско месо                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    7-8 чушки                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4-5 глави лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4-5 домата                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    половин ч. чаша мазнина                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 супена лъжица брашно                                    
                                
                                                                                                                            за заливка
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 чаша кисело мляко                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                90
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                120
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            1 кг месо се нарязва на малки късчета. По 5-6 от тях се нанизват на шишчета, като между месото се слагат и по 2-3 малки чушки. Така направените шишчета с месо и пиперки се задушават с ½ чаена чаша сгорещена мазнина – до изпаряване на водата.
Шишчетата се изваждат от мазнината и в нея се задушават 4-5 глави ситно нарязан лук и 4-5 домата, също ситно нарязани. Когато водата от доматите се изпари се поставя 1 супена лъжица брашно и се залива с 1-2 разливни лъжици гореща вода. В така получения сос се поставят шишчетата и се пече във фурната.
заливка
                                                                                                    Когато месото е готово, кебапът се залива с отделно приготвена смес от 2-3 разбити яйца с 1 чаша кисело мляко и се допича още 10-12 минути. Към края се наръсва с чубрица.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти