
Мусака с картофи
Ако обичате заливката може да удвоите дозата.
Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки кубченца картофи. Изсипваме каймата,дафиновия лист, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода, колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин. Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
Рецептата е много добра и лесна....Само като забележка, за заливката не стига само 1 яйце...при мен се наложи поне с 3...и още кисело мляко..
Мусаката стана невероятно вкусна!!! Благодаря за рецептата:)