ЗА рецептата

лесно, тежко, зимно и вкусно

Нужни продукти за пазаруване

1 кг свинско месо
7-8 чушки
4-5 глави лук
4-5 домата
половин ч. чаша мазнина
1 супена лъжица брашно

за заливка

2-3 яйца
1 чаша кисело мляко
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 90 минути
общо 120 минути

Стъпки

1 кг месо се нарязва на малки късчета. По 5-6 от тях се нанизват на шишчета, като между месото се слагат и по 2-3 малки чушки. Така направените шишчета с месо и пиперки се задушават с ½ чаена чаша сгорещена мазнина – до изпаряване на водата.

Шишчетата се изваждат от мазнината и в нея се задушават 4-5 глави ситно нарязан лук и 4-5 домата, също ситно нарязани. Когато водата от доматите се изпари се поставя 1 супена лъжица брашно и се залива с 1-2 разливни лъжици гореща вода. В така получения сос се поставят шишчетата и се пече във фурната.

заливка

Когато месото е готово, кебапът се залива с отделно приготвена смес от 2-3 разбити яйца с 1 чаша кисело мляко и се допича още 10-12 минути. Към края се наръсва с чубрица.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти