Нужни продукти
1 кг телешко месо , може и свинско
200 г ориз
7 - 8 глави лук
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
червен пипер
чер пипер
сол
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Нарежете месото на парчета, като за кебап и го изпържете в 2-3 с.л. мазнина.
Извадете месото и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук, прибавете разреденото доматено пюре, брашното и овкусете с черен и червен пипер, както и сол.
Залейте с гореща вода, добавете запърженото месо и оставете да ври на тих котлон.
Запържете ориза с 3 с.л. олио и след като стане прозрачен, долейте 500 мл. гореща вода. Щом омекне, овкусете с подправки и снемете от огъня.
Поднесете кебапа върху канапе от ориза.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти