Нужни продукти
125 гр. масло
75 гр. кафява пудра захар
200 гр. брашно
1 ч.л. карамфил на прах
щипка канела
100 гр. джинджифилов сироп
1 яйце
подготовка 150 минути
готвене 30 минути
общо 180 минути
Стъпки

Брашното, захарта, размекнатото масло и яйцето се разбъркват докато се получи плътна смес.
Джинджифиловия сироп бавно се изсипва в тестото с равномерно бъркане.
Накрая се добавят канелата и карамфила.
Тестото се увива във фолио и се оставя в хладилника за 2 часа. След това се разстила с дебелина половин см. и се нарязва с формата на звезда.
Сладките се нареждат в тава върху хартия за печене.
Пекът се 15 мин. на 150 градуса.
След това може да се украсят.
Хубаво е да престоят 2-3 дни преди Коледа, защото стават по вкусни.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти