Курабии
Нужни продукти
500 г. брашно
250 г. захар
100 г. мас (маргарин,олио)
100 г. прясно мляко (кисело мляко)
3 яйца
1 бакпулвер
1 ч.л. амонячна сода
1 лимон
2 ванилии
1 яйце за намазване
захар за поръсване
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Разбийте яйцата със захарта. Постепенно прибавяйте мазнината, млякото, брашното, бакпулвера, амонячната сода, 1 ч.л. лимонов сок и настърганата лимонена кора. Омесете всичко до твърдо тесто. Разточете на лист с дебелина 0,5 мм., ако тестото лепне, поръсете с брашно, изрежете формички, намажете с разбито яйце, поръсете със захар (може и със счукани орехи или други ядки), наредете ги в намаслена тавичка и печете до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
27.06.2011 г. 14:16
страх0тн000
29.06.2010 г. 18:00
Това са наи хубавите курабии които сум правила някога...благодаря за рецептата ;]
01.05.2010 г. 21:59
Отдавна не бях правила такива вкусни курабийки.
08.01.2010 г. 17:25
много са xубави курабиите...които е готвач тои ги прави вкусни.....
Подобни рецепти
Наистина много пръхки курабии! Аз ги направих на топки, в които поставих парченце локум - станаха прекрасни!!!