Курабийки
Брашното може да се пресее
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    3 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.ч. захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.ч. кисело мляко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/4 ч.ч. олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. сода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 ванилии (или настъргана кора от 1 лимон)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 разбити жълтъка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    захар за накрая                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    около 800 гр. брашно и още 200 за досипване                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                70
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Фурната се пуска да се загрее. Яйцата и захарта се разбиват много добре. 
Олиото, содата, ванилията и киселото мляко се добавят в сместа и наново се разбърква. 
Брашното се изсипва и му се прави кладенче. Изсипва се сместа и се омесва. 
Разточва се с дебелина 0,5-1 см. Реже се с формички или с чаша. Взима се тава и се намазва с масло. 
Редят се в нея, но не се допират.
 Ако трябва даже се пекат и в 2-3 тави. 
Наредените форми се намазват с жълтък и поръсват със захар. 
Пекат се до позлатяване на 180-200 градуса.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти