Нужни продукти
250 гр овнешко месо
200 гр овнешки дроб
5 с.л. растително масло
1 – 2 стръка праз лук
1 глава стар кромид лук
2 бр. червени домати
1 с.л. брашно
3 с.л. ориз
1 яйце
4-5 бр. лютиви пиперки
магданоз
джоджен
черен пипер
оцет
сол на вкус
подготовка 90 минути
готвене 60 минути
общо 150 минути
Стъпки

Месото се нарязва на малки късчета, залива се с 5-6 ч.ч. вода и се вари до полуомекване заедно с нарязан праз и 1 нарязан домат. Посолява се, след като кипне.
В сгорещената мазнина се прибавят последователно и се задушават нарязаният на дребно стар лук, останалия домат и брашното. Заливат се с малко бульон от месото и се изсипват в чорбата.
След това се прибавят оризът, предварително попареният и нарязан на кубчета дроб и лютивите пиперки.
Чорбата се доварява, застройва се с разбитото яйце, което в този случай трябва да се пресече, поръсва се с черен пипер и ситно нарязаните магданоз и джоджен, подкиселява се с оцет и се поднася.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти