Нужни продукти
250 гр. брашно
500 мл. прясно мляко (може да се замести наполовина с 250 мл. вода и 250 мл. мляко)
3 големи / 4 малки яйца
2 щипки сол
1 с.л. пудра захар
1 ванилия
1 с.л. олио
20 гр. разтопено масло
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и се изсипват яйцата, разбити за омлет. Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 мин. за да се получи гладка смес. Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото.
Похлупва сместа и стои 30 минути на стайна температура преди пърженето.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепва, после при пърженето в тигана.
Пържат се на слаб огън и се поръсват с пудра захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти