Нужни продукти
200 гр. картофи
1 яйце
2 с.л. брашно
1 връзка зелен лук
2 скилидки чесън
пушено пилешко филе
1 червена чушка
самардала и черен пипер
магданоз
зехтин и сол
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути
Стъпки

Настъргваме картофите и ги поставяме в гевгир, за да се отцеди водата. През това време нарязваме зеления лук и чесъна. Запържваме в предварително загрят тиган. Запържения лук и чесън прибавяме към картофите. Към картофената смес добавяме яйцето, брашното, ситно нарязания магданоз и самардалата.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Внимавайте при използването на самардала, защото голяма част от нея е сол. Реших, да използвам самардала, защото тя е близък роднина и на чесъна и на лука (които запържихме по рано). Вкусовете се допълват взаимно.
Разбъркваме всичко добре. В загрят тиган с помощта на лъжица слагаме от сместта и пържим до готовност. Нареждаме като най -отдолу слагаме картофената палачинка кръгче пилешко филе и накрая кръгче червена чушка.

Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти