Нужни продукти
1 чаена чаша ориз
4 пилешки пържоли
300 гр. гъби
300 гр. готварска сметана
100 гр. чисто масло
черен пипер
червен пипер
сол
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сваряваме ориза с малко сол, след това запържваме месото в половината чисто масло тиган.
За соса:
В малка тенжерка поставяме останалото чисто масло и запържваме гъбите, след което слагаме сметаната, сол на вкус и черен пипер. Слагаме част от сваренят ориз за 1 порция в чиния, а отгоре нарязаната на кубчета пържола. Заливаме със сметановият сос с гъби. Консумира се топло.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти