Нужни продукти
200 г. кашкавал
4 яйца
50 г. масло
4 с.л. брашно
8-10 с.л. прясно мляко
2 щипки червен пипер
индийско орехче
олио
сол
галета
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

Приготвя се гъст сос бешамел от маслото, млякото, брашното и 2 жълтъка. Прибавя се настъргания кашкавал, червения пипер и индийското орехче, сол. От сместа се оформят тънки продълговати кюфтенца, които се овалват в брашно и разбито яйце и галета или в палачинково тесто в което сме сложили и разбитите на сняг белтъци. Пържат се бързо и в повече олио до порозовяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти