Панирани тиквички с кашкавал
Нужни продукти
3 броя тиквички - измити и обелени
300 гр кашкавал - нарязва се на много тънки филийки /около 2-3 мм./ и широки колкото е ширината на парченцето тиквичка
3-4 яйца
2 с.л. брашно
щипка сол
1 малка купичка олио
подготовка
15
минути
готвене
15
минути
общо
30
минути
Стъпки
Тиквичките се измиват и обелват. Срязват се първо - всяка наполовина напряко и след това всяка половинка се дели надлъжно на филийки с дебелина 5-7 мм. Между две филийки от тиквичката се поставя филийка кашкавал и се потапят в панировката от яйцето, брашното( се разбърква с малко сол). След това веднага се пускат в предварително загрятото, олио и се пържат, като се обръщат 1-2 пъти с метална щипка.
Сервират се върху листо от маруля и се гарнират с различни видове салата.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти