Печено пиле за маниаци
Нужни продукти
1 пиле
100 гр. масло
100 гр. наденица
200 гр. гъби
100 гр. бекон
150 гр. пушено или топено сирене
1 ч.ч. бульон
1 лимон
2-3 с.л. горчица
черен пипер
сол
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Месото се нарязва на порции и се запържва в маслото. Изсипва се в гювеч. Отгоре се нареждат наденицата, гъбите, беконът и сиренето. На места се слагат парчета масло.
В разтворения бульон се изстисква лимона, разбърква се с горчицата и ястието се залива със сместа. Поръсва се с подправките. Затваря се и се пече 1 час.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти