Пиле''Ади''
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    500 гр гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    500 гр готварска сметана                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 пиле охладено                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 гр масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    подправка за пилешко                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 лимон                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                50
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Гъбите се запържват в масло, после се добавя сметаната, сол и черния пипер. Оставя се да поври 5-6 мин..
Пилето се намазва със сока от лимона и подправката от вътре и от вън, остатъка от лимона се слага във вътрешността на пилето, разрязан на четири, пече се във фурната на 200 градуса, около 30-40 мин..Сервира се нарязано на порции и соса с гъбите.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти