Нужни продукти
750 г Пилешко филе
450 г Кисели краставички
225 г Синьо сирене
300 г Гъби
375 мл. Готварска сметана
225 мл. Бяло вино
1 1/2 с.л. Горчица
4 1/2 с.л. Олио
1 1/2 ч.л. Босилек
3/4 ч.л. Черен пипер
Сол
подготовка 10 минути
готвене 30 минути
общо 40 минути
Стъпки

Пилешкото филе и киселите краставички се нарязват на ивици. Гъбите се измиват и се нарязват във формата на полумесеци. Синьото сирене се нарязва на парченца.

Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио и се овкусява със сол и черен пипер.

Щом се позлати, към него се добавят гъбите и киселите краставички.

След като гъбите се задушат, се добавят бялото вино, горчицата и сушеният босилек. Ястието къкри на котлона, докато виното се изпари.

Накрая се добавят течната готварска сметана и синьото сирене. Ястието се разбърква, докато течността се сгъсти. Пилешкото ястие се сервира горещо.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти