Пилешко или свинско месо с нишесте
Нужни продукти
500 гр. месо
50 гр. (уиски или водка)
3 с.л. соев сос
половин ч.ч. вода
2 яйца
1 ч.л. нишесте(брашно)
300 гр. гъби
50 гр. масло
сол
черен пипер
олио
босилек
подготовка
90
минути
готвене
10
минути
общо
100
минути
Стъпки
Месото се нарязва на ивички с дебелина 2 см., залива се с алкохола и престоява в хладилника най-малко 1 час. След това се пържи, в маслото, добавят се гъбите, като се позапържат, се залива със соевия сос, половин ч.ч. вода, босилек, чер. пипер. Като заври се слагат разбитите яйца с нишестето (може и без яйца) и се бърка.
Сервира се с канапе от сварен ориз и задушени зеленчуци.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти