Пилешко месо в палачинка
Нужни продукти
6 бр. готови палачинки
1 пушено или варено пилешко бутче
200 гр. гъби
25 гр. масло
3 кисели краставички
1 малка кофичка сметана
200 гр. кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно /без връх/
50 гр. масло
черен пипер
подготовка
15
минути
готвене
15
минути
общо
30
минути
Стъпки
Нарязаните гъби се задушават в масло. Киселите краставички се нарязват на кубчета, кашкавала се настъргва, пилешкото месо се нарязва. От маслото брашното и млякото се прави сос бешамел. Загрява се масло, добавя се брашното и леко се запържва изсипва се млякото, бърка се. Като се сгъсти се маха от огъня.
Гъбите, краставичките, месото, кашкавалът, черния пипер, заедно със соса и сметаната се смесват, като оставяте малко кашкавал за наръсване. В края на палачинката се слага от сместа завива на руло или на четири и се слага в тава намазана с масло. Нареждат се всичките палачинки поръсват се с кашкавал и се запичат леко.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти