Топеното сирене може да замените с настърган кашкавал.
Нужни продукти
500 гр. пилешко филе
100 гр. бекон (нарязан)
100 гр. сварен ориз
50 гр. топено сирене
50 гр. масло
100 мл. бяло вино
магданоз
черен пипер
олио
сол
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Филето се начуква на тънко, поръсва се със сол и черен пипер.
Върху него се разстила бекона.
Оризът се разбърква със сиренето и магданоза и се разпределя върху бекона.
Завива се на рулца и се закрепва с клечка за зъби или завържете с конец.
Пържите в масло и олио на умерен огън.
Като се запържат от всички страни, добавете виното, когато се изпари, ролцата трябва да са готови.
Извадете ги и в съде добавете малко масло и 1 ч.л. брашно, разбъркайте и разредете с малко вода, за да получите вкусен грейви сос.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти