Картофите трябва да са омекнали, от вас зависи колко да са запечени зеленчуците.
Нужни продукти
500 гр. пилешко месо
1 кг. пресни картофки
1 средна тиквичка
150 гр. гъби
4-5 чушки "Сиврия"
1 гл. лук
50 гр. масло
100 мл. олио
черен пипер
сол
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Нарязвате месото на кубчета и го запържвате в тава с маслото и олиото във фурната.
Изваждате го и слагате обелените картофки (ако има някой по-голям, срежете го).
Печете ги, като от време на време разбърквате.
Като добият леко златист цвят, добавете нарязания на едро лук, разбъркайте и оставете 5-6 мин. да се запече, след това добавете измитите и нарязани на едро, гъби, разбъркайте и ги оставете 10 мин., след това добавете нарязаните тиквичка и чушки, посолете със сол на вкус, черен пипер и месото. Объркайте и оставете да се запекът.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти