Нужни продукти
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. олио
3 с.л. захар
1 пак. мая
брашно за меко тесто
щипка сол
мармалад
подготовка 750 минути
готвене 45 минути
общо 795 минути
Стъпки

4 жълтъка и 3 белтъка се разбиват със захарта, добавя се млякото олиото, маята, солта и 300 гр брашно. Разбъркайте с лъжица и добавяйте брашно, докато се получи меко тесто.
Оставя се за през нощта, на сутринта се точи на кора и се режат кръгчета. В средата им се слага се мармалад. Краищата се мажат с белтък. Прегъва се и се пържи на слаб огън с повече олио.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти