Нужни продукти
1 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. олио
1-2 пак. ванилия
1 ч.л. сода
1-2 кутии локум или ядки по избор
брашно колкото поеме
пудра захар за овалване
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

От виното, олиото, ванилията, 300 гр брашно със содата се приготвя меко тесто, ако е много меко и лепне добавете още малко брашно, но да не се рони.
Разточвате кора, от която с формичка или чаша правим кръгчета, в средата поставяме локум или ядка и завиваме. А може и да се оформя топчица в ръката и да се постави в средата и локум или ядка.
Пече се в силно загрята фурна до готовност, след като се извадят се овалват в пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти