Нужни продукти
150 гр. овче сирене
30 гр. масло
300 мл. прясно мляко
180 гр. брашно
4 яйца
сол
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Сваряваме 150 мл. мляко заедно с маслото и щипка сол.
Добавяме брашното, разбито с останалото мляко и варим до сгъстяване.
Махаме от огъня и оставяме да поизстине, като бъркаме от време на време.
Слагаме едно по едно яйцата, като постоянно бъркаме.
Добавяме и 120 гр. нарязано на кубчета сирене, разбъркваме.
Изсипваме сместа в дълбок съд, намазан с масло, отгоре настъргваме с останалото сирене и печем на 220 градуса, около 30 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
харесвам такива бъркочи и непременно ще го пробвам. Има ли масло и сирене, значи става за ядене