Пухкави панирани кашкавалчета
Нужни продукти
800 гр. замразен кашкавал
3 яйца
500 мл. бира
100 мл. газирана вода
брашно
индийско орехче
подготовка
255
минути
готвене
15
минути
общо
270
минути
Стъпки
Отделно се разбиват белтъците и жълтъците. Към разбитите на пяна жълтъци се прибавя 400 мл. бира, 100мл. газирана вода, брашно колкото да се получи смес с консистенция като на боза. Към разбитите белтъци се прибавя останалата бира. Продуктите се смесват и се оставят в хладилник поне 3-4 часа. Кашкавалът се разрязва на кубчета около 3/3 см, намокрят се и се овалват в брашно и след това в получената смес. Пържат се във фритюрник или в тиган с повече олио около 3 минути.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти