Ябълково руло
Нужни продукти
за тестото:
200 гр брашно (1 чаена чаша)
1 бр. яйце
1 с.л. растително масло
1 с.л. оцет
1 щипка сол
малко хладка вода
за плънката:
100 мл растително масло (половин чаена чаша)
2 филии сухар
1 кг ябълки 100 г.
100 гр захар (1/2 ч.ч.)
1 ч.л..канела
пудра захар ароматизирана с 1 прах ванилия - за поръсване на щрудела
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Замесва се средно меко тесто, което, след като престои 20 минути, се разстила на средно дебел пласт върху хартия, поръсва се с мазнината, счукания сухар, настърганите ябълки, захарта и канелата и се навива на руло.
Рулото се слага в тавичка и се изпича в гореща фурна, след което се поръсва с пудрата захар, смесена с ванилията.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти