Нужни продукти
4 яйца
50 гр масло
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
сол
оцет
червен пипер
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Яйцата се счупват внимателно в кипяща вода, в която предварително са сложени сол и половин супена лъжица оцет. Когато жълтъкът се обвие в белтъка и побелее, яйцата се вадят с решетъчна лъжица и се слагат, върху предварително разбитото и разпределено в 2 чинии кисело мляко със счуканите скилидки чесън и сол. В тиган се загрява маслото, слага се червения пипер, разбърква се и се заливат яйцата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
15.09.2010 г. 23:54 Полезен 19

може да се натроши сирене върху яицата и тогава да се залее с подлученото мляко и пиперосаното масло

ХРИЗАНТЕМКА коментира
Подобни рецепти