Нужни продукти
4 яйца
200 гр. пресни гъби
120 гр. сос майонеза
100 гр. масло за розички
маслини
кисели краставички
черен пипер
магданоз
прясно мляко
сол
подготовка
45
минути
готвене
- -
минути
общо
45
минути
Стъпки
Яйцата се варят 10 мин.. Режат се на две по дължина. Жълтъците се разтриват със сварените цели гъби в подсолена вода и нарязани на дребно. Ръсят се със сол и черен пипер. С тази смес се пълнят белтъците и се заливат с леко разредена майонеза. Отгоре всяко яйце се гарнира с малки рози направени с шприц, от разбито масло, клонки магданоз и кисели краставички. Украсяват се с маслини. Може да се сервират и върху листа от къдрава салата, предварително добре измити и поръсени със сол, олио и оцет.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти