Ако не можете да нарежете картофите на люспи, направете ги на пюре с 50 гр. масло,50 мл мляко, сол и черен пипер.

Нужни продукти
4 яйца
40 гр. маслини
20 гр. масло
400 гр. картофи
магданоз
сол
олио
оцет
подготовка 60 минути
готвене - - минути
общо 60 минути
Стъпки

Необелените картофи се варят, обелват и се режат на тънки люспи. Подправят се със сол, олио и оцет. Нареждат се във вид на торта. Украсяват се с ладийки(сварените яйца са разрязани по дължина наполовина) от твърдо сварени яйца, които са напълнени с пастет, приготвен от сварените и стрити жълтици, разбити с 20 гр. масло и смесени с обезкостените, нарязани и счукани маслини. Ръбовете на ладийките (сварените яйца са разрязани по дължина наполовина) се мажат с яйце и се лепят с дребно нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти